De zusjes
Miranda & Hanneke
Bij kringloopwinkel, marktplaats of bij mensen thuis. We spotten overal meubeltjes waar we een nieuwe kans voor zien. Horen we op het schoolplein dat iemand iets weg wil gooien? Dan halen wij het graag op, of het nu modern design of vintage is. We kennen ook iemand die voor ons flyert in het bejaardenhuis, waardoor we regelmatig gebeld worden met de vraag of we een oud tafeltje of kastje – dat 100 jaar oud, superdegelijk en handgemaakt is – weer van deze tijd kunnen maken. Zo leuk als je iets verzint wat iemand zelf nooit had kunnen bedenken en waar hij of zij dan helemaal blij mee is!”
In het begin van Sis & Me pimpten wij vooral voor onszelf en vrienden. “Dan gingen we samen naar een rommelmarkt en kwamen we thuis met schatten waarvan onze mannen dachten ‘jeetje wat een meuk, gooi toch weg!’ Af en toe verkochten we iets door via Marktplaats, dat idee. Toen ons huis aardig vol begon te staan, de coronatijd voor extra veel opdrachten zorgde en onze mannen samen een loods kochten, zagen wij onze kans schoon: we hebben onszelf een gedeelte van de loods toegeëigend als werkruimte.”
Ik heb het nog nooit gedaan
dus ik denk wel dat ik het kan
Sinds vorig jaar zijn wij hier volle bak bezig. “Onze kinderen zitten inmiddels allemaal op school en de boekhouding van bedrijf van onze mannen is ook wel een keer af”. “Na dertien jaar thuisblijfmoeder (ieder 3 kids) te zijn geweest, was het tijd voor ons! Het voelt super om te doen wat we het liefst doen: creatief bezig zijn. Pas geleden kochten we een schuurmachine waar we dolblij mee zijn. Waar we nu voor sparen? Een zandstraalmachine. Nee, voor ons geen lange nagels!
“Veel mensen in het dorp vragen zich af hoe we het voor elkaar krijgen en of het wel altijd goed gaat, zo samen met je zus. Nou, we wonen zelfs naast elkaar in een tweekapper die we samen gebouwd hebben! Onze mannen hebben allebei een bouwbedrijf en zijn altijd aan het werk, dus wij vinden het wel zo gezellig om bij elkaar te wonen. We gaan ook samen op vakantie, hebben dezelfde vriendengroep en gaan met elkaar op stap. Ook onze oudere zus is een lieverd, zij struint voor ons regelmatig Marktplaats en winkels af. Ons mam komt elke week langs met appelflappen, even kijken wat we aan het doen zijn. ‘Kan ik helpen met bekleden, boenen of wat dan ook?’, vraagt ze dan. Ook ons pap is altijd bereikbaar als handyman en vraagbaak. Rommelen en bezig blijven houdt hem jong, hij heeft het klusgen duidelijk overgekregen van zijn eigen vader die meubels maakte. Gaat er een deurtje niet goed dicht? Papa fixt het. Heeft er houtworm in de poten gezeten? Dan verrast hij ons en ontdekken we de volgende ochtend dat hij even een nieuw pootje gemaakt heeft.
We hebben het niet van een vreemde.
.